Κωνσταντίνα Μπίμπα - Βιογραφικό

 

Η Κωνσταντίνα Μπίμπα, Διευθύντρια Σπουδών στο Κ.Ξ.Γ. Ν-Ι Δαβανέλλος,  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο αλλά ζει και εργάζεται από το 1989 στη Λαμία, όπου και έκανε την οικογένειά της. 

 Ακαδημαϊκές σπουδές

 Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στην Αθήνα. Είναι, επίσης, κάτοχος του RSA Diploma (με διάκριση) - Cambridge University- (πρώτο μεταπτυχιακό) και Μεταπτυχιακού στη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας Master of Arts in English Language Teaching από το Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας.

 Παρακολούθησε, επιτυχώς, πλήθος σεμιναρίων με έμφαση στη μεθοδολογία της διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

 Έχει μια σειρά από εξειδικεύσεις, μεταξύ των άλλων και στη φωνολογία, στη διδασκαλία Πτυχιακών τάξεων (FCE & Proficiency, Cambridge) καθώς επίσης και σε προ-νηπιακές, νηπιακές τάξεις με μόνη γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.

 Φύσει φιλομαθής, τα τελευταία χρόνια φοιτά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) με στόχο ένα μετέπειτα Διδακτορικό στην Ανθρωπολογία της Γλώσσας.

 Εργασιακή εμπειρία

 Η κα Μπίμπα έχει πολύ πλούσια εμπειρία στη διδασκαλία όλων των επιπέδων σε παιδιά και ενήλικες.

 Άρχισε να εργάζεται το 1987 στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα στην Αθήνα (σε νηπιακό τμήμα) και μετέπειτα στη Λαμία στο Κ.Ξ.Γ. Δαβανέλλος. Το 1999 άρχισε να διευθύνει το Κ.Ξ.Γ. Δαβανέλλος, Καρπάθου 22, Γαλανέικα, Λαμία όπου και έβαλε την προσωπική της σφραγίδα στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

 Οι  εκτεταμένες γνώσεις της και η πολυετής εμπειρία σε συνδυασμό με το δυναμισμό του χαρακτήρα και των πεποιθήσεων της, καθώς και η μεγάλη αγάπη της για το λειτούργημα που ασκεί,  την καθιστούν κορυφαία διδάσκουσα στις Ξένες Γλώσσες με τεράστιες επιτυχίες σε όλα τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας και με εξειδίκευση στα Cambridge, Michigan, PTE (Edexcel), EDI (Πιστοποιητικά Διεθνούς Αναγνώρισης).

 Συναφείς δραστηριότητες

Παράλληλα με τη διδασκαλία, ασχολήθηκε με τη συγγραφή ξενόγλωσσων βιβλίων για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, με την παρουσίαση σεμιναρίων (TESOL Athens) και με τη μεθοδολογική κατάρτιση συναδέλφων καθηγητών.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται, τους θερινούς μήνες, με Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας όπου και τελεί χρέη Διευθύντριας Κολεγίου χάρη στην εργασιακή εμπειρία και τις γνώσεις της.

Στο ενεργητικό της έχει μια πληθώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τους μαθητές της. Αυτές συμπεριλαμβάνουν projects, παραστάσεις στην Αγγλική γλώσσα, εκπαιδευτικά ταξίδια στη Μεγάλη Βρετανία για την εξάσκηση της γλώσσας και νέα ολιστικά συστήματα μελέτης και διδασκαλίας  που ενεργοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου των μαθητών για μια σφαιρική και, σαφέστατα, αποτελεσματικότερη εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Η εκπαιδευτική φιλοσοφία της κας Μπίμπα τη διέπει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της και της ζωής της. Αγάπη για τα παιδιά, πάθος για τη δουλειά της, ανεξάντλητη ενέργεια και ζωτικότητα για να διοχετεύει στους μαθητές της, ακούραστη σύμβουλος στους γονείς αλλά και στους εφήβους.

Προσπαθεί συνεχώς να ενσταλάζει, στα παιδιά, όνειρα για την απόκτηση στόχων ζωής, σφαιρικής παιδείας, για έναν καλύτερο κόσμο στον οποίον θα είναι οι πρωταγωνιστές λόγω των εφοδίων που διαθέτουν.

Σε γλωσσικό επίπεδο, στόχος της, μέσω βιωματικής διδασκαλίας, είναι να μάθουν τα παιδιά την ξένη γλώσσα σαν τη μητρική τους.